Insalata di polipo (Blekksprutsalat)

20170925_132649

Blekksprut ombord

Man finner blekksprut langs hele den italienske kysten, spesielt der det er litt steinete, men den er ikke så lett å oppdage. Blekkspruten har nemlig mange ulike teknikker for ikke å bli sett, den har en mimetisk egenskap som gjør at den går i ett med omgivelsene, føler den seg truet spruter den ut svart blekk og siden kroppen er så myk kan den presse seg inn i tynne hulrom der det er umulig for andre rovdyr å komme til. Den kan også kvitte seg med en tentakel hvis det ikke er noen vei utenom, denne vil vokse ut igjen i løpet av kort tid.

Blekkspruten er en populær ingrediens i det italienske kjøkkenet, ofte brukt i salater som en frisk og deilig forrett en varm sommerkveld.

Ingredienser (4 personer)

  • 1 kilo rå blekksprut
  • 2 gulrøtter, skåret i tynne skiver
  • 1 stilk stangselleri, skåret i tynne skiver
  • 2 kokte poteter skåret i biter
  • ekstra vergin olivenolje
  • salt
  • pepper
  • saft fra 1 sitron
Made with Square InstaPic

Cala Moresca, Golfo Aranci, Sardinia

Det er viktig at blekkspruten tilberedes riktig slik at den ikke blir seig. Den er veldig var for temperatursvingninger, derfor er det lurt å legge den i kaldt lett saltet vann, koke det opp og la den ligge i vannet til det er avkjølt igjen. Mange bruker litt  natron i vannet når de koker den i da man mener det hjelper den til å bli mør (andre bruker en kork og noen også litt eddik, mens noen igjen mener det er viktig å slå den mot klippene med en gang den er fanget). Når den er avkjølt er det bare til å helle av vannet, skjære den i små biter og blande den med stangselleri, gulrøtter, kokte poteter, salt, pepper, olivenolje og litt sitron.

Buon Appetito

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s