Parmesan kurv (Cesta di parmiggiano)

En deilig salat med par skiver parmesanost til er kjempegodt, men siden øyet ofte også vil ha sin bit er denne versjonen definitivt mer elegant. En artig forrett og en perfekt start på middagen ved et sommerbord. Ser kanskje litt avansert ut men tar ikke mer enn 5 minutter å lage.

Ingredienser

  • parmesan
  • 1 salathode
  • cherry tomater, skåret i biter
  • rød løk fra Tropea, hakket
  • kapers
  • salt
  • olivenolje, ekstra vergin
  • balsamicoeddik

Strø et tynt lag parmesan slik at det dekker hele bunnen i stekepanna. La den smelte til den blir gyllen og ta den forsiktig opp etter at den har latt seg avkjøle litt. Legg den over en kopp eller rund skål til den stivner. Bland sammen ingrediensene til salaten, her kan du bruke fantasien og ha i litt av hvert. Jeg kom med et forslag til en enkel sommersalat det jeg bruker olje, salt og balsamicoeddik  som dressing. Det er også mulig å brekke kurven opp i biter som du strør over salaten. Like godt men ikke fullt så «scenografisk».

Buon Appetito

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s