La caponata

Detter er en typisk siciliansk vegetarrett. Den fins i minst 35 varianter og brukes enten som forrett eller contorno (ved siden av hovedretten). Auberginene har hovedrollen som i så mange andre sicilianske retter:

Ingredienser (4 personer):

  • 2 store Auberginer
  • 1 løk, finhakket
  • grønne oliven
  • 2 stilker stangselleri, finhakket
  • kapers, en håndfull
  • rosiner, en håndfull
  • 1 boks tomatsaus
  • basilikum, finhakket
  • Olivenolje, ekstra vergin

Vask auberginene godt, skjær dem i cirka 1,5 cm3 store biter, strø salt over og la dem ligge i en halv time før du presser dem. På denne måten får du klemt ut litt av den bitre smaken de noen ganger kan ha, spesielt på slutten av sesongen. Stek dem til de blir helt myke. I en annen kjele bruner du løk og stangselleri før du har i tomatsausen med kapers og basilikum og lar dette koke sammen 10-15 minutter. Deretter tilsetter du rosiner og heller det over auberginene. Kokes sammen i 5 minutter og avkjøles før servering.

Buon Appetito

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s