Auberginer med sverdfisk (Parmigiana al pesce spada)

Denne retten oppdaget jeg for et par år siden da jeg var på ferie i Sardinia. Jeg måtte tilbake på samme restaurant et par ganger bare for å smake den igjen. Så fort jeg kom hjem etter ferien måtte jeg bare å lage den selv, noe jeg har for vane å gjøre når jeg finner en rett jeg syntes er ekstra spennende. Den kan serveres både varm som hovedrett eller kald som forrett, begge deler er like vellykket.

Ingredienser (4 personer)

 • 400 gram sverd fisk
 • 2 store auberginer
 • kapers (kan sløyfes)
 • 250 ml tomatsaus på glass
 • basilikum
 • salt
 • pepper
 • parmesan 50-100 gram
 • strøkavring
 • 1 fedd hvitløk
 • olivenolje ekstra vergin

Skjær auberginene i cirka 1 cm tykke skiver og stek dem i olje. Legg dem på et tørkepapir slik at oljen trekker ut. Brun hvitløken i litt olje sammen med kapersen før du har i tomatsausen som du lar koke 10 – 15 minutter. Smak til med salt. Stek sverdfisken 1-2 minutter på hver side, fjern skinn og men og skjær den i tunne skiver. Legg lagvis i en langpanne auberginer, parmesan, strøkavring, tomatsaus og sverdfisk, avslutt med tomatsaus, strøkavring og parmesan. 10 minutter i forvarmet ovn på 200   ͦ C.

Buon Appetito

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s