La peperonata Siciliana (Siciliansk paprika i sursøt saus)

Forberedelser: 10 minutter, koketid: 30 minutter, vanskelighetsgrad: Enkel

Dette er en deilig sommerrett som serveres kald, gjerne med ulike ostetyper til. Velg gjerne en gorgonzola  eller et par skiver med parmesan. Det viktige er å bruke en ost som har karakter slik at smaken av den ikke blir utkonkurrert av paprikaen.

 

Velg paprikaene med omhu, se på farge, størrelse og kjenn gjerne på duften. Paprikaer som har fått lov til å modnes i solen har selvfølgelig mer og bedre smak. Det går an å bruke både den røde, gule og grønne typen, sammen eller hver for seg, alt etter smak.

Ingredienser (4 personer)

  • 4 store paprika (rød, gul, grønn) skåret i skiver
  • 500 gram tomater på glass
  • 2 løk, skåret i skiver
  • 5-6 blader fersk basilikum
  • en håndfull kapers (kan sløyfes)
  • olivenolje, ekstra vergin
  • salt, chayennepepper
  • 5 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sukker

Start med å rense paprikaen. Først skjærer du rundt stilken slik at du fjerner den sammen med mesteparten av frøene på innsiden. Skjør bort de lyse strimlene på innsiden og vask dem godt slik at alle frøene fjernes. Skjær paprikaen i cirka 1 centimeter brede strimler. Bruk en litt bred stekepanne, ha i 2-3 ss olivenolje og stek løken på svak varme 3-4 minutter før du har i paprikaen som du steker på full styrke et par minutter. Sett deretter varmen ned. ta på et lokk og la den steke i 10 minutter før du har i tomatsausen. La dette fortsette å koke i cirka 20 minutter helt til paprikaen er blitt bløt. Tilsett fersk basilikum, eddik og sukker og la dette koke sammen i 2 minutter. Dette er den sicilianske varianten mens i den klassiske sløyfes eddik og sukker. Smak til med salt og chayennepepper. Retten skal avkjøles før servering, da kommer smaken bedre frem. Deilig med en iskald øl ved siden av.

Buon Appetito

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s