Tomatsalat med kapers og løk

Tid: ca. 15 minutter. Vanskelighetsgrad: Enkel

Om sommeren hos meg har tomaten nærmest daglig hovedrollen til lunsj. Den passer stort sett til alt, enkel og grei å tilberede og smaker nydelig. Her kommer en enkel salat som er verdt å prøve. Den består av få ingredienser med et par viktige ting.

Ingredienser (4 personer)

  • 8 solmodne tomater
  • ricotta ost
  • 1 neve kapers
  • 1 løk
  • 2-3  basilikumblader
  • olivenolje, ekstra vergin
  • salt
  • chayennepepper i olje

For det første skjærer jeg alltid løken i syltynne skiver før jeg hakker den opp, deretter legger jeg den i vineddik cirka 20 minutter til oppbløtning. Dette gjør at den blir mer delikat og du får ikke den stramme løksmaken. Jeg bruker helst saltet kapers som jeg skyller godt og 2-3 basilikumblader. Litt olivenolje til slutt og du har en deilig sommerrett som smaker ekstra godt med et par bruschetta ved siden av, gjerne gnidd inn med et hviløksfedd. Nydelig med et par tyktskårne skiver fersk ricottaost til.

Buon Appetito

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s