Biff med bønner

Tid: ca. 30 minutter (med hermetiske bønner). Vanskelighetsgrad: Enkel

20170327_205030-1Hva er ikke bedre enn en deilig biff? Enkel og rask å lage, nydelig med et glass fyldig rødvin til 🙂

Ingredienser (4 personer)

  • 500 gram indrefilet
  • 100 gram sorte bønner (tørre), eller 1 boks med hermetiske
  • 1 kvast rosmarin
  • 1 stilk fersk timian, finhakket
  • 1/2 sitron
  • olivenolje, ekstra vergin
  • chayennepepper
  • salt
  • pepper
  • 1/2 løk, hakket

Min erfaring er at for å få en perfekt  biff må den stekes på høy varme. Jeg bruker å sette platen på det varmeste, strør bare litt  salt i pannen og legger biffen på  først når den er ordentlig varm. Jeg har hverken i olje eller smør i pannen under stekingen men blander gjerne olivenolje, timian, cayennepepper/svart pepper, rosmarin og litt sitron i en skål og har dette over når den er ferdig stekt. Steke tidenavhenger av hvordan du liker biffen, personlig syntes jeg den er best når den er rosa inni med en nesten rå kjerne. Jo mer du steker biffen jo tørrere blir den.

Bønner er et nydelig tilbehør til biff. Jeg foretrekker å lage disse fra bunn av så jeg legger dem til bløt dagen i forveien. For å få en ekstra god smak koker jeg dem sammen med et hvitløkfedd og en rosmarin kvist. Når de er blitt myke heller jeg dem ut og skyller før jeg blander med olje, løk og balsamicoeddik, salt og pepper. Du kan selvfølgelig også bruke bønner på boks, det går mye raskere.  En enkel salat ved siden av gir en friskere smak.

Buon Appetitt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s