«Acquacotta» (kokt vann)

Tid: ca. 1 time. Vanskelighetsgrad: Enkel

Dette er opprinnelig en fattigmannsrett og er basert på bare noen få kokte urter. Man tror oppskrifter stammer helt fra etruskerne, et folkeslag som bodde i området nord for Roma rundt år 700 f.Kr. og som antagelig har hatt stor innflytelse på det som senere ble romerriket. Du kan lese litt om deres historie under kuriositeter.

Etter hvert som oppskriften bredte seg ut over hele Toscana varierte også ingrediensene. Noen steder, som i Grosseto, tilsetter de paprika, mens i Siena bruker de steinsopp. Basisen er lik for alle og består av vann, urter og egg.

Ingredienser (4 personer)

 • 4 tørre brødskiver
 • 1 liter grønnsaksbuljong
 • 2 store løk, hakket
 • 1 boks skrelte tomat
 • 2 stilker hakket  stangselleri inkludert bladene
 • 4 egg
 • pecorino
 • olivenolje
 • basilikum, hakket
 • salt
 • pepper

Stek løken i en kjele på svak varme til den blir myk og ha deretter i grønnsaksbuljongen. La dette koke cirka en halv time  før du har i stangselleri, tomater og basilikum. La suppen småkoke en halv time til slik at den tykner litt før du knekker i eggene og lar dem koke i 3-4 minutter slik at du får en slags «kokt speilegg». Legg en tørr brødskive i suppeskålen med litt olivenolje på  og hell suppen over. Strø litt pecorino ost over. Salt og pepper tilsettes etter smak og behag.

Buon Appetito

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s