Fusilli med squash og tunfisk

Tid: ca. 30 min. Vanskelighetsgrad: Enkel

Når jeg har grønnsaker i pastaen syntes jeg nesten ikke det er mulig å få for mye av det. Pasta er jo godt, men tilbehøret enda bedre! Det er ikke alltid like lurt når mesteparten er saus, og da tenker jeg først og fremst på linjen, men i dette tilfellet er det bare positivt. Squashen er jo proppfull av næringsstoffer som vitamin C, kalsium, magnesium, fiber og betakaroten. Løken er heller ikke å forkaste, det sies at det er helse i hver tåre du feller på grunn av den. Jeg har lest  at den er bakteriedrepende, altså et naturlig antibiotikum, at den motvirker beinskjørhet, at den er bra for allergikere og asmatikere, at den har en antidiabetisk virkning  m.m. I tillegg er begge fattige på kalorier, altså, en riktig vinn, vinn situasjon både når det gjelder smak, kalorier og sunnhetsgrad tenker jeg:)

Ingredienser (2 personer)

  • 1 stor løk, i biter
  • 3 store squash, i biter
  • 1 boks tunfisk ( naturell eller i olivenolje)
  • 1 hvitløk fedd
  • bladpersille, hakket (kan eventuelt erstattes av gressløk)
  • revet parmesanost
  • salt
  • pepper

Stek først hvitløkfeddet på sterk varme i ca. et minutt (jeg tar gjerne ut hvitløken på dette tidspunktet) før du har i squashen og løken. Disse stekes et par minutter på høy varme. Fortsett så å steke i ca. 15 minutter på svak varme med lokk over samtidig som du koker pastaen i en kjele ved siden av. Når det er 2  minutter igjen av koketiden til pastaen tas den ut av vannet og over i stekepannen der den avslutter stekingen sammen med squashen. Ha i tunfisk og strø parmesan over etter smak. Litt bladpersille på toppen og retten er klar til å nytes.

Buon Appetitt 🙂

Tips: Dette er en perfekt pastarett å nyte kald dagen derpå. Ha den gjerne med i matboksen enten på skolen eller kontoret. Smaken vil over natta ha trengt enda mer inn i pastaen slik at den om mulig er enda bedre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s