Conchiglie rigate med squash & reker

20170309_192640Tid: ca. 20 min. Vanskelighetsgrad: Enkel

Sjømat er alltid nydelig og denne oppskriften, der reken har hovedrollen, er intet unntak.  Det beste er selvfølgelig å bruke hele, ferske, rå reker, da får du ekstra smak, men det går også å kjøpe frosne rekehaler (mye av smaken går bort under kokingen, derfor lønner det seg å ikke kjøpe dem ferdigkokt). Rekene er et elegant innslag som setter både smak og farge på retten og passer til alle anledninger.

Ingredienser (4 personer)

  • 1 løk, hakket
  • 1 gulrot, hakket
  • 2 squash
  • 0,2 dl hvitvin
  • 0,3 dl olivenilje
  • 200 – 300 gram reker
  • 400 gram pasta
  • bladpersille, hakket

Stek først løk, squash og gulrøtter i 5 minutter på sterk varme, deretter har du i rekene og så vinen. La vinen fordampe og rekene kokes ferdig (2-3 minutter).  Ta så ut rekene og skrell dem. Kok samtidig pastaen i saltet vann og hell den over i grønnsakene når det er ca. 2 minutter igjen av koketiden som står på pakken. Avslutt kokingen mens du hele tiden rører og tilsetter pastavann etter behov. Ha tilslutt i de rensede rekene og strø persille over.

Buon Appetito

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s