Kanelsnurrer

Det er alltid fint å ha noe søtt å by på til kaffen og disse kanelsnurrene er perfekte for store og for små.

Ingredienser (ca. 24 kanelsnurrer)

 • Bolledeig
 • 950-1000 g hvetemel
 • 5 dl melk (ca. 25 grader)
 • 125-150 g sukker
 • 1 ts malt kardemomme
 • 1 egg
 • 150 g smør, i terninger
 • 25 g fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
 • 1/4-1/2 ts salt

Kanelfyll

 • 125 g mykt smør
 • 2 ss kanel
 • 6 ss (brunt) sukker

Til pensling og pynt

 • 1 egg, sammenvispet

Band alle ingrediensene til bolledeigen sammen i bakebollen med unntak av smøret. Gjæret smuldrer du lett opp med hendene. La deigen elte i 10 – 15 minutter på sakte til middels fart i kjøkkenmaskinen. Tilsett ekstra mel hvis du ser at deigen er for løs. Tilsett så smørterningene og fortsatt å elte deigen i 5 – 10 minutter til den blir fin og homogen. Der er selvfølgelig mulig å gjøre dette for hånd hvis du ikke har kjøkkenmaskin. Deigen skal nå heve på et trekkfritt sted i ca. en time til den blir omtrent dobbelt så stor.

Ha litt mel på kjøkkenbenken, del deigen i to og kjevl ut hver del til en rektangulær leiv som er 50-60 cm bred. Smøret til fyllet smøres nå utover halvparten av leiven, og sukker og kanel strøs over (eventuelt kan du røre sammen ingrediensene og bre dem utover) Deretter brettes den i to og kjevles lett sammen før du skjærer den opp i strimler (ca. 12) som du først tvinner sammen og så slår en knute på.

Nå kan du legge dem på bakepapiret på steke brettet og la dem etter heve under et klede i 30-60 minutter. Når de er ferdig hevet kan du pensle dem forsiktig med sammenvispet egg.

Kanalsnurrene stekes midt i ovnen ved ca. 225 grader (over-og undervarme) i 10-12 minutter. Følg med på slutten av steketiden. Du vil se at de er ferdige når de har fått en gylden overflate og er lett brune under. Kanelsnurrene avkjøles på en rist og hvis du ikke skal spise alle samme dag er det lurt å fryse dem med en gang etter at de er avkjølt. Det er bare å tine dem i romtemperatur og så varme dem i 3-4 minutter ved 170 grader, så smaker de som nybakte igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s