Fettuccine med reker og kikerter

20170227_123519En gang trodde jeg at alle reker var rosa, også i rå tilstand, men i Italia er de gjerne grå. Rosafargen kommer frem først når de kokes. Dette kommer av skallet inneholder enzymer som «skjuler» et rødt fargestoff . Disse enzymene ødelegges under kokeprosessen og fargestoffet kommer frem.  Norske reker derimot er faktisk rosa også i rå tilstand så det er ikke rart at jeg lurte når jeg så grå reker for første gang. Jeg elsker å spise kokte reker på norsk vis med fersk loff, majones og sitron, men det fins utrolig mange andre varianter av deilige retter med reker. Det er synd at der jeg bor på Nøtterøy er det vanskelig å få kjøpt rå reker, de kokes som regel direkte ombord på fiskefartøyet. Det blir ikke det samme å lage disse rettene med allerede kokte reker fordi mye av smaken blir borte underveis. Her kommer en av mine favoritter som jeg hadde til lunsj i dag:

Ingredienser (4 personer)

  • 900 gram ferske fettuccine
  • 250 gram kokte kikerter
  • 300 gram reker
  • 2 hvitløkfedd
  • olivenolje
  • chayennepepper
  • 122 stilker bladpersille, finhakket
20170227_124112

Stek rekene sammen med hvitløk og chayennepepper

Skyll kikertene i rennende vann og kvern i en stavmikserdem sammen med 2-3 spiseskjeer olivenolje og litt lunkent vann til du får en myk krem. Brun først hvitløkfeddene med litt chayennepepper og ha så i rekene som stekes til de blir rosa (2-3 minutter). Ta ut rekene og skrell dem.

20170227_124435-1

Kremen fra kikertene tilsettes sausen fra rekene

Ha kremen fra kikertene i sausen fra rekene og la den stå på svak varme mens du koker pastaen. Når det et 2 minutter igjen av koketiden heller du den over i stekepannen og  avslutter koketiden her. Ha i litt av pastavannet for «la mantegatura» slik at retten ikke blir for tørr samtidig som det danner seg en naturlig krem. Ha i de skrelte rekene til slutt og server med fersk bladpersille på toppen.

Buon Appetito 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s