Rigatoni med kongereker & artisjokker

Jeg elsker sjømat og jeg elsker grønnsaker og heldigvis er det mulig å kombinere disse i mange spennende retter. «Terra e mare» kaller de det på italiensk når man blander havets gaver med det jorden gir oss (terra= jord, mare = hav), slik  som i denne pastaretten med artisjokker og kongereker.

Ingredienser (4 personer)

  • 500 gram pasta (rigatoni)
  • 6 kongereker
  • 2 artisjokker
  • 1 sitron
  • salt
  • pepper
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 stenger bladpersille, hakket
  • olivenolje, ekstra vergin

20170215_132721-1

Skrell artisjokkene og skjær dem i skiver (kan eventuelt lage denne retten bare med stilken fra 4 artisjokker. Hvis stilken er renset riktig er dette den mykeste delen på hele artisjokken sammen med det indre hjertet). De stekes i  olje sammen med  2 hvitløkfedd til de er myke. Ha litt varmt vann ved siden og tilsett etter hvert hvis det blir for tørt. Når det er 2-4 minutter igjen av koketiden ha i kongerekene som først skylles godt under rennende vann. Ta ut kongerekene når de er kokt, skrell dem og skjær dem i 1,5 centimeter tykke skiver. Kok pastaen ved siden av.Når det er 2 minutter igjen av koketiden heller du den over artisjokkene for «la mantecatura» . Det betyr at du lager en naturlig krem ved å avslutte koketiden sammen. Pass også her på å tilsette litt av pastavannet av gangen slik at retten ikke blir for tørr. Ha til slutt i de oppskårede kongerekene og litt fersk bladpersille.

Buon Appetito 🙂

2 kommentarer om “Rigatoni med kongereker & artisjokker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s