Abbacchio a scottadito (stekt lammekjøtt)

«Scottadito» på italiensk betyr svidd finger (scottare = svi, dito = finger). Navnet på denne retten kommer antakeligvis fra den gang gjeterne grillet lammekjøtt på bålet og brant seg på fingrene når de spiste det. Det er fortsatt lov til å spise med hendene. Slakteren tilbereder det faktisk med tanke på dette for han frigjør ribbenene slik at de kan holdes i når man spiser uten å bli skitten på fingrene. Retten kommer fra Lazio fylke og er superlett og rask å lage.

Ingredienser 20170214_122410-1

  • Ribbe fra lammekjøtt
  • salt & pepper
  • olivenolje, ekstra vergin
  • Rosmarin, en kvist
  • sitron

Først bankes lammeribben energisk et par ganger slik at kjøttet blir mørt og fint. Deretter pensles det med olje, salt og pepper (bruk gjerne en rosmarinkvast) og skal hvile i cirka en halv time. Det stekes enten på en rist i ovnen eller på grillen og serveres varmt med en sitronskive til.

Buon appetito 🙂

20170215_225107-1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s