Spaghetti med artisjokk og trøffel

Trøffelens intense smak er en perfekt kombinasjon til den mer delikate artisjokken. I Norge har vi nå endelig tilgang på artisjokker og får du ikke tak i trøfler går det godt an å bruke trøffel olje. Denne retten er enkel å lage og smaker utrolig bra.

Ingredienser (4 personer)

  • Spaghetti 500 gram
  • 1/2 løk, finhakket
  • 1 presset hvitløkfedd
  • 1 sort trøffel, eller 2 ss trøffelolje
  • salt, pepper
  • revet parmesan

Skrell og skjær hjertet av en artisjokk i strimler. Du trenger ikke ha artisjokken i sitronvann  hvis du steker den med en gang, da rekker den ikke å bli sort. Stekes med løk og hvitløk i en kjele (gjerne en jerngryte) til de er myke. Ha en kjele med saltet kokende vann stående på platen ved siden av hvor du koker spaghettien. Når det er to minutter igjen av koketiden heller du spaghettien over i kjelen med artiskjokken og lar den «mantegare» som italienerne kaller det. Det betyr å få en naturlig krem som dannes på grunn av stivelsen pastaen gir fra seg. På denne måten trekker også smaken bedre inn i pastaen. Pass på å tilsette pastavann  etter behov slik at den ikke tørker. Ha også i trøffelen de siste to minuttene samtidig som du peprer etter smak og behag. Retten smaker nydelig med litt revet parmesan på toppen. Et lite persilleblad er en fin og enkel dekorasjon.

Buon Appetito 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s