Kylling med gurkemeie

Sunt og godt 🙂

Denne retten inneholder to supersunne ingredienser; gulrøtter og gurkemeie. De har lik farge men ulike egenskaper, og sammen er de et virkelig «radarpar». Jeg googlet litt rundt gurkemeie og det virker nesten som om den hjelper mot alt, fra leddgikt til å senke kolesterolnivået til å holde seg slank. Nå er ikke jeg noen kostholdsekspert men at denne lille roten smaker bra kan jeg trygt stå inne for, og at den passer særdeles godt sammen med gulrøtter er det ingen tvil om. Så da er det bare å prøve.

 Ingredienser (4 personer):

  • 1 kyllingbryst
  • 1 kg gulrøtter
  • Gurkemeie, etter smak. Ekstra godt hvis du finner roten og hakker opp en liten bit av denne (ca. 1 cm), men pulver er også greit (Kan også bruke karri).
  • Hvitløk, 2 fedd
  • Hvetemel
  • Salt, pepper
  • Oliven olje, ekstra vergin

 Vask og skrell gulrøttene og skjær dem i biter. Brun først hvitløken i olje og ha deretter gulrøttene i. Stek dem på sterk varme i cirka 3-4 minutter for så å sette ned varmen og dekke dem til med lokk. Stekes til de blir myke. Kan eventuelt ha i litt varmt vann underveis slik at de ikke blir brent. Når det er 5 minutter igjen av steketiden har du i gurkemeie. Skjær kyllingbrystet i biter og vend dem i mel. Stekes på sterk varme i olje til de blir gyllenbrune og gjennomstekt. Serveres med gulrøttene og eventuell litt kokt ris og salat.

Buon Appetito 🙂

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s