«Supplì al telefono»

20161229_195839Dette er en typisk rett fra Lazio fylke og første gang jeg smakte den var smaksløkene mine begeistret til tusen. De selges ofte i små pizzasjapper og er et perfekt mellommåltid når man er bare litt sulten. I Italia brukes de ofte til forrett, spesielt hvis det står pizza på menyen. 1-2 suppli før en deilig pizza smaker alltid bra 🙂 De kalles «telefon suppli» på grunn av at når du deler den i 2 følger den varme mozzarella osten med som om den var en telefonstreng.

Ingredienser (ca 20 suppli)

 • 500 gr ris (lang og tynn)
 • 200 g mozzarella ost
 • 400 gr tomatsaus
 • 1/2 løk, hakket
 • 2 ss olivenolje, ekstra vergin
 • 150 gr kjøttdeig
 • 50 gr tørket sopp, vannet ut og hakket
 • 1 liter kjøttbuljong
 • 50 gr smør
 • 60 gr finhakket kyllinglever (kan droppes)
 • 2 egg, middels store
 • 120 gr parmesan ost
 • 1 dl hvitvin
 • pepper
 • salt

Til frityrsteking:

 • Frityrolje
 • 2 egg
 • strøbrød

Stek først løken myk i smør og olje og tilsett kjøttdeigen, kyllinglever og sopp. La dette stekes sammen i 5 minutter før du har i vinen. Når denne er fordampet har du i tomatsausen, salt og pepper og koker til du har fått en tykk saus. Ha så i risen og tilsett kjøttbuljong litt etter litt slik at den ikke brenner seg. Skru av varmen når risen er halvveis kokt (husk at den skal stekes etterpå så hvis du ferdigkoker den på dette tidspunktet vil den bli overkokt til slutt). Nå han du ha i egg og parmesanost. Hell deigen over i et langt fat og la den avkjøle seg. Det lønner seg å steke dem dagen etterpå, da har smaken fått tid til å trekke ordentlig godt inn i risen, og den har også fått tid til å tørke bedre. Er den for fuktig blir det nemlig vaskelig å lage risboller ut av den.

Skjær mozzarellaosten i biter og la saften fra dem renne av. Form risballer og lag et lite hull i dem hvor du legger en mozzarella bit og lukker igjen. Dypp ballen først i rørte egg og så i strøbrødet. Når du har laget baller ut av hele deigen steker du dem i olje ( minst 180  ͦ C ) til de blir gylne.  Det er viktig at det er helt dekt av olje under stekingen og du kan snu dem flere ganger under veis. Legg dem deretter på et tørkepapir slik at de ikke blir så fettede. Serveres varme, deilig med et glass iskaldt øl ved siden av.

Buon Appetito 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s