Linguine med ansjos

Når lite er mye; det er fullt ut mulig å lage et herremåltid av bare noen få ingredienser som til sammen ikke skal koste mer enn maks € 2,00.

Ingredienser (4 personer )

  • ansjos i olivenolje, 2-3 stk
  • hvitløk, 2 fedd i skiver
  • linguine (» flat spaghetti»), 400 g
  • strøbrød, en neve
  • chilipepper
  • fersk bladpersille
  • salt

Stek hvitløken myk i olivenolje mens du koker pastaen i saltet vann samtidig, på en plate  ved siden av . Når hvitløken er myknet tilsetter du først ansjosen og lar denne løse seg opp, så tilsetter du litt av pastavannet og fortsetter å la blandingen «putre å gå» i stekepanna. Dette gjør at sausen trekker til seg mer smak. Når det er cirka 2 minutter igjen av koketiden til pastaen, heller du den over i stekepanna og fortsetter å koke/steke den sammen med ansjosen og hvitløken. En av hemmelighetene med å få en god «kremet» pasta ligger nemlig i det å bruke pastavannet til det som italienerne kaller «mantegatura» (kremdannelse). På grunn av stivelsen som pastaen gir fra seg, får du på en naturlig krem uten å måtte tilsette fløte eller liknende. Det er viktig i denne fasen å tilsette pastavann etter behov slik at retten ikke blir for tørr. Til slutt strør du litt fersk bladpersille og strøbrød på toppen og tilsetter chilipepper etter smak. Jeg bruker ofte å sette en liten krukke med chilipepper i olje på bordet slik at de som er glad i en litt ekstra sterk smak kan forsyne seg selv.

Buon Appetito 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s