Sufflé` med kastanjer

På Latin heter denne nydelige frukten Castanea vulgaris og om høsten ser vi ofte gateselgere stå på Romas gatehjørner og selger dem ristede «al cartoccio». Denne varianten er  nydlig som dessert en sen høstkveld. img_20161221_183737_181

  • 500 gram kastanjer
  • 1 dl melk
  • 40 g sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 3 eggehvite
  • smør, til formene

Kutt et lite snitt i siden i kastanjene og kok dem i lett saltet vann i 30-40 minutter (de skal være myke inni). Bland først sammen mel, melk og sukker. Skrell og mos så kastanjene og ha dem i røren. Pisk eggehviten stiv og rør den forsiktig inn i massen. Fordel røren på fire porsjonsformer som du har smurt på forhånd. Stekes 18-20 minutter i forvarmet ovn på 200  ͦ C.

Buon Appetito 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s