Baccalà in guazzetto alla romana (Romersk Bacalao gryte)

Denne varianten av Bacalao , som er en typisk romersk rett, er lett å lage og blir alltid vellykket.

Ingredienser (4 personer):

  • 700 g klippfisk (før utvanning), i biter
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakket
  • 1-2 gule løk, i ringer
  • 1 hvitløk, presset
  • salt og pepper
  • 30 g pinjekjerner
  • 30 g rosiner, utvannet
  • 2 ss olivenolje, ekstra vergin

Klippfisk er torsk (kan også være lange, sei eller brosme) som er tørket og saltet.  Navnet kommer av at den i gamle dager ble tørket på klipper. Før tilberedning må den vannes ut, dette både for å trekke saltet ut av fisken slik at saltsmaken blir akkurat passe. og for å gi den tilbake sin opprinnelige konsistens.

Som en tommelfingerregel benyttes ni deler vann til en del fisk. Fisken skal vannes ut i  2 døgn, og vannet skal byttes ut et par ganger i løpet av denne perioden. Det er viktig å alltid smake på fisken før du tilbereder den, for hvis det er for mye salt igjen i kjøttet er hele retten ødelagt. Det er også mulig å kjøpe ferdig utvannet klippfisk, men personlig synes jeg bacalaoen blir best når jeg vanner ut klippfisken selv.

Når klippfisken er klar skjæres den opp i avlange biter (4 x 6 cm. Fres så løken og hvitløken i litt olje til den blir blank og myk. Stek fisken først et par minutter på hver siden før du tilsetter de hermetiske tomatene, rosinene og pinje kjernene. La sausen stå å putre i cirka en halv time. Smak deg frem slik at du får tilpasset styrken egen smak og behag. Serveres direkte fra kjelen.

Buon Appetito 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s