Ciambelle al vino (kjeks med vin)

Har du 135 ml hvitvin du kan avse til kakebaking er dette oppskriften for deg. Denne «kjeksen» har tradisjoner langt tilbake i tiden, fra bondelandet. Man tilbredte den med det man hadde for hånden; mel, vin, sukker og olje. Noen har også i anisfrø, jeg foretrekker uten. Italienerene bruker å servere den etter et måltid, de fleste dypper den i rødvin før de spiser den.

Ingredienser:

  • hvetemel, 500 gram
  • sukker, 150 grem
  • hvitvin, 135 ml
  • matolje, 125 ml
  • bakepulver, 1 ts
  • salt, en klype

Sikt melet og tilsett salt, bakepulver og sukker. Bland godt sammen og legg på en fjøl med et hull i midten. Ha i olje og vin og kna kraftig slik at du får en homogen deig. Rull ut små biter  til  cirka 10 cm lange tynne strimler som du setter sammen i endene slik at du former en sirkel. Dypp den ene siden av kjeksen i sukker og legg dem på bakepapir i en langpanne.Stek i forvarmet ovn på  180 ͦ C i 25-30 minutter.

Buon Appetito 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s