Muffins «a` la Elisabetta»

Jeg  er så heldig å ha en italiensk venninne som elsker å bake. Da jeg fortalte henne om bloggen min (som hun selvfølgelig har begynt å følge),  har hun virkelig lagt seg i selen for å sende meg oppskrifter og gode råd. Dette er  jeg selvfølgelig veldig  takknemlig for 🙂 Jeg er overrasket over hvor mange innspill jeg har fått etter hvert og det gjør at det blir bare mer og mer spennende. Det er tydelig at mat er noe de fleste brenner for, og jeg har fått «blod på tann» 🙂

Ingredienser:

  • 6 egg
  • 300 g sukker
  • Presset appelsin, 1/2 glass
  • 200g hvetemel
  • 80 g potetmel eller maisenna
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 dl olivenolje, ekstra vergin

Pisk først  eggehviten for seg selv til den blir luftig som «nyfalt snø». Pisk deretter sukker og eggeplomme godt sammen til en luftig krem og ha i appelsinsaften. Tilsett eggehviten og  rør forsiktig nedenifra og opp . Bland deretter bakepulver, hvetemel og potetmel og sikt dette inn i eggekremen. Olivenoljen helles forsiktig i til slutt mens du fortsetter å røre. Fordel deigen i muffinsformer og sett i ovnen. Stek ved 170 ͦ  C i ca. 20-25 minutter. Du kan sjekke om de er ferdige ved å stikke en fyrstikk midt i muffinsen. Dersom fyrstikken er «ren» når du trekker den opp er muffinsen ferdig. De skal være forholdsvis lyse i fargen. La muffinsen avkjøles i muffinsbrettet noen minutter, før du legger de over på en rist og lar de avkjøles helt.

Du kan benytte frosting etter smak og behag. Jeg laget ostekrem med denne oppskriften:

  • 75 g mascarponeost
  • 300-350 g melis
  • 1-2 ts kakao eller 1-2 ss frisl sitronsaft

Fyll:

Du kan godt hule ut et lite rom i midten og fylle dette med en liten bit av ananas, kirsebær eller kastanjekrem.

Buon Appetito 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s