Risotto med radicchio rosso, valnøtter & taleggio

Radicchio rosso, med sin dype høstfarge og  egenartede smak,  er perfekt en sen viterskveldkveld. Taleggio, som i utgangspunktet var en gårdsost som ble ystet høst og vinter i Val Taleggio, balanserer den litt bitre smaken (eventuelt er parmesan et godt alternativ). Når det gjelder  valnøtter sies det at de virker positivt på nattesøvnen siden de inneholder hormonet melatonin. Hva gjør man ikke for en god natts søvn? 🙂

Ingredienter 2personer:

  • 1 radicchio rosso hode, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 1 lt grønnsaksbuljong
  • 160 g ris
  • 50 ml. tørr hvitvin
  • 4-5 valnøtter, kvestet med en mort
  • 1 ss olivenolje
  • salt
  • 100 g taleggio

Stek  løken i en jerngryte på svak varme (5-6) til den er blitt myk. Sett opp varmen (7-8) og tilsett risen  som skal ristes et minutt før du har i vinen. Grønnsaksbuljongen varmes i en gryte ved siden av. Når vinen er fordampet tilsettes i første omgang 3 – 4 øser buljong. Mer tiløyes etter behov frem til risen er kokt. Når det er 5 minutter igjen av koketiden (avhengig av ristype) tilsettes radicchioen. Taleggio røres inn helt til slutt og valnøttene strøs over før servering. Litt bladpersille på toppen gir et elegnat strøk…

Buon Apetito 🙂


 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s