Pasta med Cavolo Romano (Romanesk brokkoli)

Romanesco er en krysning mellom blomkål og brokkoli. Som navnet tyder på skal den ha kommet fra området rundt Roma.  Dette er en enkel pastarett men med mye smak,  en perfekt middag på en kald høstkveld

Ingredienser (4 personer):

1 brokkoli hode

3 ansjosfileter i olje

2 hvitløkfedd skåret i tynne skiver

Pasta, penne rigate

Pecorino Romano, revet

chili

salt

olivenolje

Brokkolien deles opp i mindre biter og kokes i saltet vann i 10 minutter cirka. Hvitløkfeddene stekes i olivenolje i en Wok panne. Når disse er gylne ha i ansjosfilettene og chili pepper og stek i 1 minutter cirka til filetene løsner seg opp. Deretter ha i den kokte brokkolien. Kok pastaen i brokkolivannet, da trekker den til seg mer smak. Når det er et minutt igjen av koketiden (som står på pakken) ta den ut og hell den oppi wok pannen med resten av ingrediensene og stek disse sammen det siste minuttet. Ha i revet Pecorino ost (eventuelt Parmisan).

Buon Apetito 🙂

20160927_13521920160927_150519

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s