Linguine med kråkeboller rett fra havet

Jeg var på en øy Adriaterhavet for noen år siden som heter Tremiti. Der spiste jeg mine første kråkeboller og siden har de vært et fast innslag i min feriemeny. jeg har til og med lært å sanke dem selv. Det er bare «hun» kråkebollene som har mat i seg og man kjenner dem igjen på fargen som er brun/lilla («han»-kråkebollene er helt svarte) og at de pynter seg som kvinner flest. Ser du en kråkebolle med litt tang og tare eller et blåskjell på snei kan du være sikker i din sak.

Ingerdienser:

20-30 «Hun»- kråkeboller

2 fedd hvitløk, finhakket

Olivenolje

Persille, finhakket

8-10 cherry tomater

Chilipepper

Salt

Ha olivenolje i stekepanna og fres hvitløk og chayennepepper. Tilsett skårene tomater og la det surre i ca. 10 minutter.  Kråkebollene deles og innmaten fjernes med en teskje , pass på at det ikke er noen pigger med. Ha dem i stekepanna med en klype salt og slå av varmen. Linguinene kokes separat i salt vann, og blandes med resten  «al dente» over svak varme 1-2 minutter. Fersk persille strøs over.

Buon Apetito 🙂

PS: Innmaten kan eventuels spises direkte ombord i båten med bare litt sitron på. Deilig med et glass iskald Prosecco til.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s